Mir i tišina, pogled na otvoreno more, sklad prirode i hortikulture, brojni sadržaji kako za odrasle, tako i za najmlađe, odmor bez automobila. Sve su to atributi novog istarskog resorta na otoku Sveti Nikola. Ovaj je novi, odnosno obnovljeni resort naziva Valamar Isabella Island Resort stekao četiri zvjezdice te dobio 334 smještajne jedinice – soba, suitova, apartmana, studia i vila.  Tvrtka Valamar Riviera uložila je u resort 250 milijuna kuna.

Sveti Nikola nalazi se nadomak porečke rive

Pa iako Sveti Nikola može primiti 800 gostiju, budući da se prostire na čak 6,5 hektara, nigdje nema prevelike gužve. Opuštena atmosfera okružena zelenilom te različite zone za zabavu i opuštanje, djecu i odrasle, oduševile su goste koji među prvima borave na otoku.

Dobar koncept

– Čitav otok ima dobro razrađen koncept kakvog smo rijetko gdje vidjeli. Također, jako je lijepo arhitektonski uređen, što nas je oduševilo. Nadamo se samo da će otok takav i ostati. U Austriji smo često viđali da bi se puno uložilo u neki hotel, ali bi kasnije s godinama padala njegova kvaliteta. Ne bismo voljeli da se to dogodi i ovdje, tvrde obitelji Pressler, Hofrichter i Pemberger/Koder iz austrijskog Villacha koje smo zatekli na doručku uz veliki infinity bazen nedaleko dvorca i depandanse Miramare. Kako su već boravili u Istri, i to na poluotoku Lanterna kraj Tara, odlučili su se ove godine “preseliti ” u Poreč.

Najljepši dio otoka – bazen s pogledom na pučinu (M. Mijošek/Glas Istre)

Mirniji dio otoka uz depandansu Miramare, veliki bazenski kompleks i restoran te plažu s pogledom na otvoreno more, za svoj dnevni odmor nakon doručka odabrao je i britanski par Jon i Clare Sankey iz Manchestera koji nisu stali dijeliti pohvale za hotel koji su odabrali za svoj prvi godišnji odmor u Istri.

– Nekad sam davno dolazio u Dubrovnik i Dalmaciju, ali nikad nisam bio u Istri. A uvijek sam htio upoznati sjeverni dio vaše zemlje. I tako je pala odluka da dođemo u Hrvatsku, odnosno Istru, tvrdi Jon. Njegova supruga pak nikad nije bila u Hrvatskoj, a uvijek joj je bila velika želja ljetovati na hrvatskom Jadranu.

Dvorac u centru pažnje (M. Mijošek/Glas Istre)

Inače, ovaj je resort poseban jer nudi različite tipove smještaja visoke kategorije, pa čak i u dvorcu kojeg je svojedobno sagradila obitelj Polesini, jedna od najutjecajnijih obitelji zapadne Istre sve do drugog svjetskog rata. Upravo je markiz Benedetto Polesini 1888. izgradio dvorac Isabella po kojemu je resort dobio ime i koji još danas krasi otok Sv. Nikola, i to za ljubav svoje supruge koja se zvala Isabella. Drugi kuriozitet svakako je i jedan od najvećih i najstarijih svjetionika na ovom dijelu Jadrana iz 15. stoljeća koji je također obnovljen zajedno sa svim kapacitetima.

Bazenski kompleks s pogledom na Poreč (M. Mijošek/Glas Istre)

Posebna priča su okoliš i plaže. Samo u hortikulturu na ovom je otoku potrošeno čak šest milijuna kuna, i to u zasađivanje nebrojenog broja raznih sadnica cvijeća, ukrasnih grmova i stabala, a da ne govorimo o šetnicama koje isprepleću cijeli otok. Pet milijuna išlo je na uređenje plaža, prije svega šljunčane uz hotel Fortuna te depandansu Miramare gdje su postavljeni novi tuševi, uređeni potporni zidovi, napravljena nova sunčališta te je plaža dobila novi šljunak.

Zelenilo okružuje vile i bungalove (M. Mijošek/Glas Istre)

Studija, apartmani, vile

Osim što se nudi visoko kvalitetan smještaj u 97 studija, devet apartmana i dvije predsjedničke vile s vlastitim bazenom sa četiri zvjezdice, 36 hotelska suitova s pogledom na otvoreno more u depandansi Miramare, 10 luksuznih apartmana u dvorcu i 180 soba u hotelu Isabella, na otoku su i dva velika bazenska kompleksa, wellness centar u hotelu Isabella, klub za mlade i djecu te kongresni centar i sala za vjenčanja od 500 kvadrata.

Jednostavno i moderno (M. Mijošek/Glas Istre)

Uz uređenje objekata, za prijevoz gostiju nabavljen je i novi trajekt te je obnovljen jedan od postojećih brodova. Ujedno, na otoku se koristiti 10 električnih vozila za prijevoz gostiju i još toliko ih je za osoblje u vrijednosti od dva milijuna kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.