Konačno kampisti iz cijelog svijeta mogu doći u Istru i izvan glavne sezone i na Poluotoku boraviti legalno i kada se zatvore kampovi uz more. To im je među ostalim omogućila inicijativa porečkog bračnog para Igora Legovića i Erike Erik Legović,  vlasnika malog obiteljskog hotela Kaštel u Motovunu. Upravo su oni u podnožju ovog filmskog gradića odlučili otvoriti prvo kamper-odmorište u Hrvatskoj nakon što su uspješno pokrenuli hotelski biznis na vrhu Motovuna.

I sami su vlasnici ostali poprilično iznenađeni interesom kampista. A i sami gosti rade za njih – većina svojim prijateljima putem maila i specijaliziranih foruma za kampiste šalje dobre preporuke o novoj ponudi. A kako i ne bi kada je ovo prvo hrvatsko kamper-odmorište s 12 mjesta smješteno na idealnoj poziciji i ima sve ono što kampisti traže. Pogled puca na zelenu okolicu oko Motovuna i obližnji Brkač, odmah u blizini gosti imaju sve – od trgovine, restorana, galerija, suvenirnica do vinskih podruma, ali i cjelokupnu dodatnu ponudu hotela Kaštel.

Pogled s vrha Motovuna na dolinu Mirne

Avanturisti na proputovanju

Naime, kako nam kaže pokretač čitave ideje Igor Legović, kampiste se pokušava na odmorište privući i kroz ponudu restorana hotela Kaštel i wellness sadržaja koje kampisti itekako koriste. Uz to, očito im je u odmorištu ugodno, pa se neki zadržavaju i duže od jedne ili dvije noći, koliko u prosjeku kamperi odsjedaju na takvim mjestima jer je riječ o gostima avanturistima koji su često na proputovanjima nekom regijom ili zemljom.

Terasa ispred ulaza u hotel

– Imali smo viziju da bi tako nešto mogli realizirati u središnjoj Istri s obzirom na ponudu koju imamo oko nas – Motovun kao brend, tartufe, istarsko vino i biciklističke staze. Kampisti su kvalitetni gosti i žele doživjeti prirodu, ali i svu ponudu u nekom kraju.  Za razliku od kampa, kamper-odmorišta su jednostavnija po svom sadržaju tako da smo već na samom početku udovoljavali svim kriterijima, ističe Legović
U nove su sadržaje uložili oko 80 tisuća eura i to u uređenje 12 parcela, odnosno mjesta gdje borave kamperi, zatim sanitarija, priključaka vode, struje i satelitske televizije te mjesta za ispuštanje kanalizacijskog otpada.
– Cijena po mjestu se kreće od 13 eura i onda se diže ovisno o uslugama koje još koriste poput tuša, sanitarija, pražnjenja otpadnih voda. Kod uređenja držali smo se standarda kategorizacije, a i naša tvrtka G.I.P., koja vodi poslovanje hotela, bavi se građevinarstvom pa je bila i izvođač radova. Slične je poslove već obavljala za neke velike istarske kampove. Tako da iskustva nije nedostajalo, dodaje Legović.

Zelena oaza zatvorenog vrta hotela Kaštel

Ističe da su njihovi gosti prirodnjaci koji žele boravak u prirodi i ne žele živjeti u okvirima. Većinom su to gosti srednjih godina koji si par puta na godinu mogu dozvoliti putovanje od 15 dana.
-Gosti se rado i duže zadržavaju jer imaju priliku ovdje ostati duže od sat ili dva što prije nisu mogli. To je dobitna kombinacija i za sam Motovun. Primjerice ovdje se stacioniraju pa od tuda rade ture biciklima, posjećuju vinske podrume, odlaze u restorane. A to mogu doživjeti i izvan glavne sezone jer smo jedino mjesto gdje će kampisti, kada se zatvore veliki kampovi na obali, moći legalno boraviti, zaključuje Legović.

Ručak u hladovini stoljetnih krošanja

Hotel ima unutarnji bazen i wellness oazu (S. Miljević/Glas Istre)

Hotel inače ima 33 sobe sa 66 ležaja. Njihova posebnost osim velebne zgrade koja dominira mjestom i nalazi se na samom vrhu Motovuna, svakako je raznolika ponuda. Svaka soba drugačije je uređena i ima fantastičan pogled na okolinu sa svih kutova. Imaju i veliko dvorište u zelenilu gdje mogu organizirati vjenčanja i razne druge prigode. Također, ispred ulaza u hotel nalazi se velika terasa pod stoljetnim krošnjama listopadnog drveća koja ljeti stvara ugodan hlad, a u proljeće savršenu kulisu za ručak ili večeru. To je ujedno i moje omiljeno mjesto za ispijanje kave kada dođem do ovog srednjovjekovnog gradića. Uz samu recepciju nalazi se mali intimni bar, a tu je i restoran koji svoju ponudu bazira na lokalnim namirnicama, prije svega istarskim tartufima koji su zaštitni znak ovog podneblja i Motovunske šume. Naravno uz nezaobilazni motovunski teran. Posebna priča je njihov mali wellness centar s unutarnjim bazenom.

(S. Miljević/Glas Istre)

Prostor za relaksaciju

Mjesto je to gdje svatko može uživati u miru i posebnoj atmosferi posvećenoj prije svega gostu i njegovim  prohtjevima. Gužve nema kao u velikim hotelima pa tako svaki gost ima dovoljno prostora za uživanje, relaksaciju i odmor, razgovor s ljubaznim domaćim osobljem koje će ih u svakom trenutku znati uputiti gdje i kako mogu savršeno provesti svoj boravak u srcu Istre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.