Mali moderni šarmantni hotel na novigradskoj šetnici. Opis je to novog dizajnerskog butique hotela Rivalmare koji je vrata svojim gostima otvorio ususret ljetu 2016. godine nakon 25 mjeseci intenzivne investicije. Bivše zapušteno slovensko odmaralište postalo je tako arhitektonski zanimljiv hotel s 12 soba i jednim apartmanom, restoranom, kuhinjom i velikom terasom na samoj plaži.

Hotel je poseban po “točkastom” pročelju (M. Mijošek/Glas Istre)

Dizajnerska rješenja

“Riječ je o hotelu sa četiri zvjezdice koji će privlačiti klijentelu srednje i više platežne moći iz Austrije i Njemačke”, kaže nam vlasnik hotela novigradski poduzetnik Roberto Fattori. Rivalmare je zamišljen kao intiman hotel s 13 smještajnih jedinica. Hotel sadrži i mali zimski SPA, a u njegovom su oblikovanju korištena  dizajnerska rješenja nagrađivanih arhitekata, i to prije svega poznatog istarskog arhitekta Marija Perosse. U hotelu prevladavaju moderni elementi i čiste linije, a komfor je na prvom mjestu. Svakog će zadiviti bjelina interijera, ali i zanimljivo pročelje koje je definitivno zaštitni znak hotela – “točkaste” betonske terase s pogledom na more i plažu. Inače, Fattorijeva tvrtka pod brendom Northistria na području Novigrada, Dajle, Buja, Momjana, Oprtlja i Grožnjana raspolaže sa 110 ležajeva u kućama za odmor i apartmanima od tri do pet zvjezdica. Turizmom su se počeli baviti prije desetak godina, na način da su kupovali i uređivali kuće na predjelu sjeverozapadne Istre.

Bjelina interijera (M. Mijošek/Glas Istre)

Savršena lokacija

– Ulazimo u hotelski biznis jer želimo naše objekte koje imamo u funkciji turizma podići na maksimalan nivo, ovisno o lokaciji. Ova lokacija gdje su nekad bila četiri apartmana u jako lošem stanju, zaslužila je hotel Rivalmare. Tako smo se odlučili za mali hotel u centru grada koji će imati mogućnost proširenja za šest do osam soba. Računamo da ćemo to moći realizirati u susjedstvu objekta. Isto tako računamo i spajanje s našim drugim objektima u gradu u smislu ponude jer u neposrednoj blizini imamo jedan objekt sa devet studio apartmana i jednu kuću u centru grada, kazao je Fattori.

Jednostavno i upečatljivo (M. Mijošek/Glas Istre)

– Plan nam ih je sve dignuti na četiri i pet zvjezdica te tada od dijela objekata napraviti hotele. U Grožnjanu tako imamo pet objekta od kojih ćemo napraviti difuzni hotel sa četiri zvjezdice – Artegnana hotel, a priključit ćemo im i objekt u Bujama, kuću s tri apartmana sa četiri zvjezdice. U Novigradu planiramo u još jedan mali hotel preurediti jedan sada zapušteni objekt – Villa Rainis koji će biti hotel-baština, zaključuje Fattori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.