Tko kaže da je kampiranje jeftino? Tko god to misli, grdno se vara jer ovaj vid ljetovanja u Hrvatskoj itekako ima cijenu, posebice u Istri gdje kampovi svake godine ulažu u poboljšanje svoje kvalitete. Tako kampovi više nisu livade sa šatorima, već postaju pravi holiday parkovi. Upravo je to segment turizma koji godinama bilježi porast turističkog prometa.

U zelenilu i cvijeću (J. Prekalj)

Zamjena za apartman

Ponuda koja privlači kampiste malo dubljeg džepa su sve popularnije mobilne kućice koje u kampove mame i one koji ne vole kampirati. Postale su prava zamjena za ljetovanje u apartmanskim naseljima i privatnom smještaju iako im je cijena tri do četiri puta viša. Ipak, mobilne kućice nisu nikakva novost, ali one luksuzne, gdje se cijena noćenja kreće i do 240 eura, definitivno jesu. Riječ je o najkomfornijim mobilnim kućicama s čijim je iznajmljivanjem počeo porečki kamp Lanterna, a njegovim su koracima  krenuli i umaški Park Umag te novigradski kampovi  Sirena i Mareda.

Park Umag (J. Prekalj)

– I da ih je bilo dvostruko više, sve bi bile popunjene. Od tada smo odlično bukirani, a gostima se sviđaju jer su vrlo slične apartmanima, pa čak i bolje opremljene od nekih. Uz to, smješteni su u kampu što podrazumijeva da su u blizini plaže, ali i svih mogućih sadržaja. Zato svraćaju i oni gosti koji inače ne kampiraju, kaže voditeljica kampa.
Ove šarene moderne mobilne kućice na 24 kvadrata imaju po dvije spavaće sobe i kupaonice te kuhinju i dnevni boravak koji su u potpunosti opremljeni. Uz to, moderno dizajnirane kućice su klimatizirane, imaju terase, a nekoliko njih dijeli zajednički bazen. Mogu primiti od četiri do šest osoba.

Sve dobri potrošači

Susjedni Park Umag tvrtke Istraturist ima poput Sirene  slične mobilne kućice u ponudi. Gosti umaške 22 kućice imaju na raspolaganju tri bazena, boje interijera kućica su drugačije od Sireninih, kao i trjemovi gdje su postavljene ležaljke. U Parku Umag ljetuje oko 6.500 gostiju.

Kamp Sirena (J. Prekalj)
Kampiranje na drugačiji način (J. Prekalj)

– Luksuzne kućice posebno traže gosti iz Nizozemske i Njemačke. Od prvog su dana odlično popunjene. Većinom ih odabiru obitelji s djecom jer imaju na raspolaganju bazen. Uz to, gosti se u ovakvim kampovima često sprijatelje, organiziraju zajedničke roštilje i postaju istinski susjedi, kaže nam vodstvo kampa.
Dodaju i da su mnogi gosti iz Istraturistovih apartmanskih naselja počeli bukirati mobilne kućice jer im nude više komfora, a odabiru ih i nešto stariji kampisti koji traže udobnost i više ne žele sa sobom voziti kamp-kućice ili ljetovati pod šatorom, ali i dalje žele boraviti u kampu.
– Sve su to jako dobri potrošači što je vidljivo u našoj vanpansionskoj potrošnji, zaključuju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.