Mjeseci intenzivnih građevinskih radova  iznjedrili su u Medulinu jedan od najljepših hotela u Istri – obnovljeni Belvedere pulskog hotelijera Arenaturista. Ovo je zdanje na 25 tisuća kvadrata nakon potpune preobrazbe gotovo neprepoznatljivo, pa se čak i sami zaposlenici koji ovdje rade desetljećima još uvijek ne snalaze u novom moderno uređenom prostoru koji je kuću stajao 17 milijuna eura. Velika investicija  je ovom objektu s dvije zvjezdice podarila visoke četiri i to poznatog svjetskog brenda Park Plaze. Ovo je najljepši objekt u portfelju Arenaturista koji nudi više od predivnog pogleda po kojem je i dobio ime.

Pogled na bazen i plažu (D. Memedović/Glas Istre)

Hotel je specijaliziran za obiteljski odmor i sportaše. U visokoj sezoni ovdje borave većinom obitelji na ljetovanju zbog čega jesu i uređene obiteljske sobe, dok je u pred i posezoni hotel biti namijenjen sportašima – nogometašima i atletičarima na pripremama poput poznate Sandre Perković koja je i prije ovdje boravila, te biciklistima.

Garaža za bicikle

(D. Memedović/Glas Istre)

Upravo zato su za bicikliste uređena garaže za njihove ljubimce koji su pod nadzorom, sportski dio wellnes centra s posebnim svlačionicama te praonicama za rublje, specijaliziranom teretanom s najnovijim spravama za vježbanje i velikim bazenom olimpijskih dimenzija koji  ima i poseban dio s hidromasažnim whirpoolima.

Upečatljiva instalacija (D. Memedović/Glas Istre)

Ogroman wellness i fitness centar na najnižoj etaži hotela na 1.600 kvadrata  po površini spada među najveće takve centre u Istri i udovoljava svačije želje – od svijeta sauna, do mjesta za relax i ispijanje čajeva, pa sve do bezbrojnih vrsta masaža po mjeri svakog gosta.

Moderni štih i barke (D. Memedović/Glas Istre)

Dio je najnižih etaža rezerviran i za kino dvoranu te kongresne prostore gdje ekipe na pripremama mogu odražavati svoje sastanke i slično. Hotel  radi gotovo cijele godine, uz malu pauzu od sredine listopada do Nove godine. U punoj sezoni ovaj hotel može primiti oko 1.100 ljudi.

Slike, skulpture i instalacije

Hotel Belvedere ima i jednu posebnost. Kroz čitav interijer provlače se djela s motivima mora i brodića dva istarska likovna umjetnika Roberta Paulette i Bojana Šumonje. Hotelske su sobe dekorirane drvenim reljefnim brodicama, dok su akrilne slike velikog formata postavljene u predvorju hotela. Pažnju privlači i skulptura na ulazu Belvedera, ali i instalacija koja se spiralno spušta kroz tri kata hotela pri spuštanju u wellness centar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.