Nakon višemjesečnih radova otvoren je prvi porečki hostel pod nazivom Papalinna na tamošnjoj rivi. Gosti mogu noćiti u dizajnerski osmišljenom hostelu s 22 sobe koji nudi više od kreveta i tuša. Prvi gost koji je ušao u novi porečki hostel bio je ni više ni manje nego Korejac.

Hostel je uređen na porečkoj rivi (M. Mijošek/Glas Istre)

– Imamo izražen buking gostiju iz Južne Koreje. Oni posebno vole hostele jer imaju dosta skučen životni prostor. Zanima ih isključivo jednostavan smještaj, kaže nam mladi direktor hostela Martin Valić Vale. Raznim online kampanjama privlače goste iz srednje Europe, a potom isto namjeravaju učiniti i s domaćim tržištem. Želja im je privući sve goste, ali prije svega mlade do 35 godina starosti. Ovisno o interesu gostiju hostel je otvoren i zimi.
Osim putem svoje internetske stranice, Papalinna se promovira i na poznatim svjetskim portalima poput booking.coma, hostelbookers.com, hostelsclub.coma i hostelworld.coma. Upravo im takvi portali donose brojne rezervacije. S druge strane hostel  prima i brojne grupe, a među ostalim i kršćansku mladež koja u Poreč dolazi u obilazak poznate bazilike. Surađuju  s brojnim fakultetima iz Hrvatske i zemalja srednje Europe te bivše Jugoslavije.

Iznad standarda

Udobnost je Papalinni na prvom mjestu bez obzira što je riječ o hostelu, za kojeg uvriježeno vlada mišljenje da se radi o najjeftinijem i najskromnijem smještaju za mlade. Papalinna svojim gostima nudi cijene hostela s uslugom hotela, a cijena se noćenja kreće od 15 do 29 eura.
-Dali smo veliki naglasak na udobnost u sobama. Prostrane su tako da se osmerokrevetne sobe prostiru na 32, a četverokrevetne na 18 kvadrata, sve s kupaonicom u sobi. Po tome smo iznad standarda koji su propisani za hostele u Hrvatskoj. Ujedno čitav hostel ima besplatni bežični Internet, 24-satnu recepciju i videonadzor te sve što je potrebno jednom backpackeru priča nam direktor.

Svaki krevet ima svoje utičnice (M. Mijošek/Glas Istre)

Svaka soba ima svoje kupatilo te ormariće za osobne stvari. Zanimljivost ovog hostela ja ta što se ulazna vrata objekta, soba, kupatila i ormarića otvaraju jednom karticom. Ujedno svaki krevet ima svoju svjetiljku za čitanje, zastor radi privatnosti, a i u ormarićima se nalaze utičnice za punjenje mobitela i drugih uređaja. Ujedno hostel ima i svoj kafić te terasu gdje gosti mogu naručiti doručak i lagane obroke, a ovaj je ugostiteljski objekt otvoren i za ostale goste Poreča jer ima i ulaz s ulice.

Poseban dizajn

Hostel je definitivno poseban zbog dizajna koji potpisuje ekipa porečkog ureda za projektiranje Tisa, odnosno projektantice Tihana Musić, Nina Čeak te dizajnerica Kristina Kalčić koja je zaslužna za interesantan vizualni identitet hostela. Mnoge će, naime, oduševiti morski i mornarski stil u kojem je ovaj prostor uređen, kao i moderni namještaj sa zanimljivim detaljima.

Sobe su posebne zbog prostranosti i dizajna (M. Mijošek/Glas Istre)

Osim zanimljivog interijera, hostel u svom dijelu za druženje organizira razne kulturne manifestacije, izložbe i radionice.

– Želimo da hostel bude centralno mjesto gdje će se gosti družiti s lokalnim stanovništvo kroz kulturu i manifestacije. Želimo stvoriti mjesto gdje će se održavati projekcije, radionice i izložbe, zaključuje Valić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.