Dva nova grandiozna istarska luksuzna ljetovališta na istočnoj obali Istre – Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort u Rapcu otvorena su početkom ljeta, a sada na rabačkim plažama, ali i u 13 novih bazena, 17 restorana i barova te dva zabavna centra i brojnim drugim sadržajima uživaju prvi gosti.

Skupocjeno ljetovalište

A prvi dojam obnovljenih hotela koji su s dvije, tri i četiri zvjezdice skočili na kategoriju od četiri zvjezdice i mogu primiti i do tri tisuće gostiju ostavljaju bez daha. Luksuzni Family Life Bellevue Resort  predstavlja koncept naselja koji je osmislio europski turistički gigant TUI. I nikog ne može ostaviti ravnodušnog. U ovom je moderno uređenom i opremljenom all inclusive resortu sve posvećeno obiteljima s djecom, i to po svim kriterijima koje je za takav tip resorta predvidio TUI koji ima diljem Europe ovakve hotele – u Italiji, Grčkoj, Španjolskoj i Turskoj.

Sve je tonski usklađeno

Ovaj u Rapcu je jedini takav u državi i ovom dijelu Europe, a cijena noćenja u špici sezone kreće se i do pet i pol tisuća kuna. Jedan je od najskupljih u toj kategoriji, a u Rapcu se žele kroz bodovanje gostiju koji dolaze u resort dokazati kao najbolji među sličnima u Europi. Hotel je inače gotovo u potpunosti na tri godine zakupljen putem TUI-ja, a u te tri godine TUI namjerava u Rabac dovesti 76 tisuća gostiju iz Velike Britanije i Skandinavije.

BAZENI S POGLEDOM NA cRES

Naselje ima u nekoliko objekata – hotelu i tri vile- čak 372 smještajne jedinice, a među najluksuznije su one u Vili Aurora gdje sobe „dijele“ bazene na terasi s pogledom na Kvarner, Cres i Mali Lošinj.

Dio ljetovališta prilagođen djeci

Uz „privatne bazene“ uređeno je još njih četiri, a svaki je namijenjen određenoj skupini gostiju. Tako oni koji žele svoj mir imaju na raspolaganju takozvani relax bazen, oni s djecom onaj za obitelji, a tu su i bazen za malu djecu te oni za aktivne.
Posebnost resorta svakako je i dječja animacija za koju su zadužene specijalizirane TUI-jeve odgojiteljice koje su došle iz Velike Britanije.

Prostrani bazenski kompleksi

Isto tako, čitav animacijski dio vode upravo njihovi zaposlenici koji ujedno obučavaju i uvode Valamarove u navike gostiju koji biraju ovakav koncept ljetovanja. Djeca imaju i poseban dječji kutak, a roditelji mogu na licu mjesta dobiti svu potrebnu opremu za svoje klince – od krevetića, do kolica, hranilica i drugih potrepština. Sve je prilagođeno gostima koji dolaze avionima i prtljagu ne snose sa sobom. Upravo stoga oko ljetovališta je uređen i manji broj parkirališta.
Resort je u svakom segmentu prilagođen osobama koje su osjetljive na alergije. To znači da su gosti primjerice informirani o tome što jedu te koji su mogući alergeni prisutni u meniju.

Komforne sobe

A jesti i piti mogu u čak devet različitih barova i restorana – od luksuznog beach bara do steak housea, wine bara i snack bara. Svaki je uređen na drugačiji način i nudi skroz drugačiji ugođaj, a u ponudi su zastupljeni istarski proizvodi – od vina pa sve do povrća. ​Treba spomenuti da naselje ima i mini golf, ali i teren za odbojku na pijesku, a u neposrednoj blizini oba ljetovališta uređen je i prvi biciklistički park u Istri za one željne adrenalina.

Zaštićena hotelska arhitektura

Također, na mjestu nekadašnje recepcije hotela Albona uređen je ogroman biciklistički centar budući da Valamar sve više radi na pridobivanju ovakvog tipa gostiju, posebno u pred i posezoni.
​ Centralna zgrada Girandella posebno je očuvana jer je bila pod paskom konzervatora kao zaštićena hotelska arhitektura, a u tom prostoru smjestili su se svi sadržaji za zabavu. Ujedno, ova je centralna zgrada i svojevrsna granica prema drugom ljetovalištu – Valamar Girandelli Resortu sa četiri i pet zvjezdica. Ovo je pak susjedno ljetovalište otvoreno 1. lipnja, a tematski je podijeljeno u nekoliko grupa – za djecu, obitelji i samo za odrasle.

Detalji čine cjelinu

Objekti Valamar Girandella Adults only, Valamar Girandella Family Hotel, Valamar Girandella Premium Villas, Valamar Girandella Maro Resort imaju čak 392 smještajne jedinice, a po pitanju bukiranja smještaja Valamar je sklopio strateško partnerstvo s REWE grupom. Riječ je o još jednom europskom turističkom gigantu s kojim je sklopljena trogodišnja suradnja, a cilj je u tri godine u Rabac dovesti 25 tisuća gostiju iz Njemačke, Austrije i Švicarske.
Ljetovalište Girandella koje se praktički spaja s hotelom Sanfior može se pohvaliti panoramskim liftom koji goste spušta do novog beach bara koji je nastao na mjestu nekadašnjeg bazena i terase sa živom glazbom i grillom. Sada je to ogroman moderno opremljeni plažni prostor koje će definitivno biti mjesto gdje će se okupljati svi gosti ljetovališta.

Beach bar

Bez sumnje, nova turistička ponuda Rapca podignula je značajno kvalitetu u svim segmentima. Na istočnu obalu Istre konačno će početi stizati gosti više platežne moći koji žele moderan komfor u predivnom ambijentu. To će bez sumnje i dobiti jer se ova ljetovališta nalaze na jednoj od najposebnijih lokacija u Istri – uz kristalno čisto more i najljepše istarske prirodne plaže s pogledom na kvarnerske otoke koji uvijek iznova oduševljavaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.